tiistai 16. lokakuuta 2018

Sisustuksen merkitys itselleni


Itselleni kauneuden luominen ympärille on tullut äärettömän tärkeäksi. Uskon kauneudessa olevankin jotain syvempää, mitä harvoin ehkä tulemme ajatelleeksikaan. Luin yhdestä kirjasta kauneudesta (John & Stasi Eldredge; Valloittava salaisuus) ja siitä, että meidät on luotu kauneuden keskelle. Itse luonto kaikkine moninaisuuksineen kuvastaa Luojamme kauneutta ja sitä, kuinka kaikki ei ole vain tarkoituksenmukaista vaan myös kaunista. Jo Luojamme siis arvostaa kauneutta ja näki sen meille ihmisille tärkeänä, jotta viihtyisimme täällä.

Löysin kirjasta muutamia asioita, miksi kauneus on niin tärkeää. Voit miettiä itseäsi ja kuvitella itsesi kauniin maiseman keskelle. Eikö se tunnukin rauhoittavalta? On tilaa hengittää, sisimpään laskee rauha ja voi kokea kauneuden puhuvan, että kaikki järjestyy. Kauneus myös kutsuu meitä. Se kutsuu meitä viipymään sen keskellä, imemään sitä itseemme ja nauttimaan siitä. Viime päivinä luonto onkin näyttänyt syksyn upean väriloistonsa ja saanut nousemaan ylös ja lähtemään viipymään sen keskelle. On tuntunut kuin syksyn kauneus kutsuisi jo ikkunan läpi vain nauttimaan siitä.

Kauneudessa on jotain, joka myös lohduttaa. Kun on kohdannut kärsimyksiä saattaa kauneus olla parasta lääkettä haavoihin ja usein jopa voi puhua enemmän kuin ihmisen sanat. Kuuntelemalla esimerkiksi kaunista musiikkia tai menemällä paikkaan, joka on kaunis, voi kauneudesta saada lohtua.

Mutta kauneus voi saada myös kaipaamaan täydellisen kauneuden keskelle taivaaseen, jossa kaikki on hyvää ja sanoinkuvaamattoman kaunista. Samalla se voi herättää kaipuuta elää elämää sellaisena kuin se on tarkoitettu. Millaiseksi sinun elämäsi on tarkoitettu?

Itseni löydän luomassa kauneutta kotiini. Ja  olen löytänyt näistä merkityksen, miksi teen sitä. Haluan luoda kauneutta kotiimme, jotta ihmiset haluaisivat viipyä meillä, jotta ihmisillä olisi tilaa hengittää ja kokisivat rauhaa sisimmässään tullessaan meille. Että kotimme voisi olla paikka, jossa murheellinen voisi saada lohdutusta ja että hän voisi kokea pienen palan taivasta sekä löytää kaipuun elää elämää sellaisena kuin se hänelle on tarkoitettu.

Eikö tuokin aivan uuden näkökulman sisustamiseen tai muutenkin kaiken kauneuden luomiselle?

Ruokailutila

Tässä hieman kuvia ruokailutilasta ja olohuoneesta, jonne laitoin uudet verhot. Harmaiden tilalle tulivat vihreät verhot, joka onkin yksi lempiväreistäni. Erityisesti mintunvihreä on ehdoton suosikkini.







Ikean Hemnes-lipasto, johon olen vaihtanut vetimet pirteän kukkasellisiin. Yksinkertainen piristys, jonka melkeinpä kuka tahansa osaa tehdä.

Tämä ihana kastelukannunnani toimiva kannu löytyi joskus kirpparilta ja jäi mukaani. Olen myös innostunut kaikista todella vanhoista puuautoista. Taustalla näkyy yksi lempiautoni, joka on kylläkin keltainen junan vaunu.

Pöytämme on tehty vanhasta ovesta, jonka päälle on laitettu lasi. Lasin alle olen laittanut kauniit häälahjaksi saamamme nyplätyt liinat. Siellä ne ovat kauniisti esillä eivätkä likaannu.

Näistä tuoleista vaan tykkään! Viime viikolla löysimme taas lisäystä tuolikokoelmaamme yhdestä lempikirppareistani, josta olen löytänyt jo monia ihania huonekaluja.

Olohuone






Kodinhoitohuone

Kodinhoitohuoneemme sai vihdoin kotoisamman ilmeen uusilla matoilla, jotka löytyivät Ikeasta. Olen ihastunut noihin Ikean juuttimattoihin. Ekologista materiaalia, näyttävät kauniilta ja toimivat mielestäni erityisesti eteisessä hyvin, sillä niissä ei näy silmiinpistävästi kaikki lika, jota eteiseen väistämättä tulee.






Riihimäen lasipurkkeja on aika monia kerääntynyt. Tähän purkkiin olen laittanut sisustusliikkestä ostettuja vanhan oloisia pyykkipoikia.

Pesuaineet olen laittanut vanhaan puiseen laatikkoon, jolloin ne ovat siististi ja kauniisti esillä sekä helposti saatavilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti