tiistai 25. syyskuuta 2018

Hemmottelua vartalolle


Viime päivinä olen saanut viettää paljon aikaa ihanien ystävieni kanssa. Olemme jakaneet kuulumisia ja keventäneet sydämiämme. Olen myös päässyt hengähtämään kotiympyröistä kokonaisen päivän ajaksi. Nimittäin toissa viikonloppuna lähdin sielunsiskoni, ihanan serkkuni luokse.

Varasin koko päivän retkeeni ja mieheni hoiti pienokaistamme kotosalla. Serkkuni on samanlainen askartelija ja luova hääräilijä kuin minä, joten päätimme puuhastella päivän jouluvalmisteluja. Niin, onhan siihen jouluun aikaa, mutta tänä vuonna olen aloittanut sen miettimisen jo hyvissä ajoin. 


Joka joulu haluan tehdä suurimman osan lahjoista itse ja niin myös nytkin. Tapa on lähtenyt jo lapsuudenkodistani. Koen oppinineeni jo pienestä pitäen, että lahjojen antaminen on ihana tapa, mutta meillä vanhemmat arvostivat meidän lapsina itse tehtyjä lahjoja. Olen myös halunnut välttää joulun materialismia ja antaa jotain sellaista, johon olen nähnyt itse vaivaa ja myös ajatusta. Niinpä aina joulun alla tulee tehtyä paljon kaikkea itse, omin käsin.

Viikonloppuna serkkuni kanssa päätimme kokeilla hieman kotitekoisia ihonhoitotuotteita. Jalkakylpypommit ovat itseäni jo hetken kiinnostaneet ja nyt niitä sitten toteutimme kuorintavoiteen lisäksi. Todella helppoa ja hauskaa puuhaa. 


Jalkakylpypommit

Jalkakylpypommeja käytetään jalkakylvyssä, jossa jalat saavat ihanan hoitavan virkistyksen vaikka saunan lämmössä. 

Perusohjeeseen, josta saa n. 30 kylpypommia, tarvitset: 

3dl soodaa
1dl sitruunahappoa (saa ainakin apteekista)
3rkl öljyä
1tl vettä
2tl aromiöljyä, jonka voit korvata vedellä
4tl kuivia teelehtiä


Sekoita ensin sooda ja sitruunahappo keskenään. Voit lisäksi laittaa joukkoon 2rkl epsom-suolaa, jonka sanotaan mm. rentouttavan lihaksia, pehmentävän sekä kosteuttavan ihoa. Lisää tämän jälkeen öljy ja vesi sekoittaen. Öljynä voit käyttää oliiviöljyä tai kookosöljyä, joka tuo ihanan kookoksen tuoksun pommeihisi. Me käytimme kookosöljyä, jonka sulatimme kattilassa. 

Tämän jälkeen voit jakaa seoksen kahteen kulhoon ja laittaa hieman eri tuoksuja tai tehdä ison erän yhta ja samaa tuoksua. Me käytimme kylpypommeissamme piparminttuteen lehtiä sekä raastettua appelsiinin kuorta. Olen myöhemmin käyttänyt myös mustikkateetä ja sitruunaa sekä minttuteetä ja piparminttu aromiöljyä. Voit siis hyvin lähteä kokeilemaan omia lempi tuoksujasi.


Seos on valmis muotoiltavaksi. Voit käyttää silikonisia jääpalamuotteja, joihin painelet seosta tiiviisti, tai vain muotoilla käsissäsi seoksesta palloja. Itse tykkäsin jääpalamuoteista, joiden kanssa kylpypommeihin saa kivoja muotoja. Anna tämän jälkeen pommien kovettua n. 3 tuntia huoneenlämmössä. Voit laittaa kylpypommeja kivoihin lasipurkkeihin ja antaa niitä lahjaksi hemmottelua kaipaaville. 


Vartalonkuorintavoide

Tämä valmistuu myös helposti. 
Tarvitset vain:

2dl sokeria
0,5dl kookos- tai rypsiöljyä
2tl hunajaa

Kokeilimme molempia öljyjä ja huomasimme, että rypsiöljystä tulee kauniimman ja raikkaamman väristä. Tuoksuksi laitoimme sitruunamehua ja raastettua appelsiinin kuorta, mutta voit käyttää yrttejä, mausteita, aromiöljyä tms. Sekoita vain kaikki aineet keskenään ja laita kuorintavoide kauniiseen lasipurkkiin. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti