tiistai 4. syyskuuta 2018

Käy sisään


Tätä olen odottanut, että saisin aloitettua oman blogini. Idea blogin aloittamisesta on pyörinyt mielessäni jo monia kertoja, mutta jokin on aina ollut tekosyynä aloitukselle. 

Ehkä on asiallista hieman esittäytyä ja kertoa, millaisissa ympyröissä elelen. Olen 28-vuotias, maalta kotoisin oleva ja tällä hetkellä esikoisemme kanssa kotona hääräilevä kotiäiti. Kotimme löytyy tälläkin hetkellä maalta, pienestä Laihian kylästä Kiukaisten ja Panelian rajalta. 







Olen ammatiltani lastentarhanopettaja sekä pukuompelija ja mieheni on opettaja. Onkin osuvaa, että  kotinamme on vanha kansakoulu, jonka ostimme mieheni kanssa 2016 keväällä. Hehtaarin tonttimme koostuu kahdesta n. 200m² talosta, joista toinen on toiminut alakouluna ja rakennettu 1952 sekä toinen yläkouluna, joka taas puolestaan on rakennettu 1933. Ei siis epäilystäkään etteikö täällä projektia riittäisi koko loppuelämäksemme. 



Yläkouluun eli meidän päärakennukseemme pääsimme muttamaan 2018 tammikuussa, kun saimme remontoitua kaikki, mitä sillä hetkellä tarvitsimme. Remontoitu n. 100m² osa koostuu keittiöstä, kodinhoitohuoneesta, ruokailutilasta, olohuoneesta, wc:stä, pesuhuoneesta, eteisestä sekä yhdestä makuuhuoneesta. 

Remontti pursui tuolloin jo korvistakin, joten päätimme pitää pienen tauon ja jatkaa taas myöhemmin. Keväällä ja kesällä emme kuitenkaan mieheni kanssa vaan osanneet olla toimettomina, vaan aloimme suunnittelemaan, siistimään ja laittamaan kuntoon isoa pihaamme. Nyt noin viikko sitten olemme myös jatkaneet päärakennuksemme remonttia.


Kaiken tämän remontin lisäksi intohimonani on sisustaminen. Siksi projektimme onkin minulle kuin unelmaa. Saan toteuttaa omia visioitani ja suunnitella kodistamme juuri sellaisen kuin itse haluan. Onneksi isäni, joka on tehnyt suurimman osan remontistamme, ja mieheni ovat luottaneet minuun suunnittelijana. Tykkään vanhan ajan havinasta, joka saa näkyä sisutuksessani, mutta myös vaaleista pastellin sävytteisistä väreistä. Olen aitojen materiaalien kannattaja ja haluan myös koulumme remontoinnissa ottaa huomioon talon historian.

Arkeeni mahtuu myös tavallista lapsiperheen hulinaa. Aina uusien taitojen oppimisesta unisiin, valvottuihin öihin ja kaikkea siltä väliltä. Kovin konkariksi en voi itseäni sillä saralla kehua, sillä kokemusta on vasta vuoden ajalta. Omaa ihanaa vastapainoa arkeen on myös kirppareilla kiertely ja käsitöiden tekeminen. Tykkään tehdä kaikennäköistä niin kankaasta, langasta kuin puustakin.




Sinä lukija, olet erittäin tervetullut seuraamaan minun tavallista arkeani kaikkien näiden asioiden ympärillä ja ehkä saamaan inspiraatioita myös omiin projekteihisi tai arkeesi. 

Käy sisään arkeeni!

2 kommenttia: