maanantai 19. marraskuuta 2018

Kauniita paperitähtiä ilman liimaa


On taas hetki vierähtänyt kun olen ehtinyt tänne kirjoitella puuhailujani. On tuntunut, että täällä on ollut melkoista vilinää ja vilskettä, mutta nyt on ihana istahtaa tämän äärelle ja kirjoitella hieman.

Muutama viikko sitten talomme täyttyi itselle todella rakkaista ihmisistä koko viikonlopun ajaksi. Lastentarhanopintojeni aikaiset ystäväni saapuivat mielle koko viikonlopuksi viettämään laatuaikaa maaseudun rauhaan ja ottamaan irtiottoa välillä niin uuvuttavasta arjesta. Meistä on tullut tiivis porukka ja pyrimmekin näkemään vuoden aikana säännöllisesti vaikkakin ajan löytäminen kuudelle aktiiviselle naiselle on välillä haastavaa. Olemme kuitenkin todenneet, että ajankohdat pitää sopia jo erittäin hyvissä ajoin, jotta kaikilla olisi kalenterissa samana ajankohtana aikaa tälle porukalle.

Olemme kovia höpöttelemään ja puheenaiheita riitti myös viikonloppuumme. Mutta olemme kaikki myös kovia askartelemaan ja näpertelääm kaikkea kivaa omin käsin. Viikonloppuun halusimmekin mahduttaa jotain mukavaa askartelua ja löysinkin mukavalta näyttävän paperitähtiaskartelun netistä.

 Alku vaikutti kovin haastavalta ja muutamat kohdat hieman vaikeasti ymmärrettäviltä, mutta sinnikkyys palkittiin. Tähdistä tuli aivan ihania! Täytyy kyllä väsäillä näitä enemmänkin ja tekeminenkin on sen jälkeen melko helppoa kun on oppinut taktiikan. ;)

Tässä kuvina ja tekstein ohje kauniiseen paperitähteen:

1. Ensin leikataan seitsemän neliön muotoista palaa kartongista tai tapetista.




  • Vinkkinä meidän tähtien jälkeen voin sanoa, että liian pientä ei kannata yrittää lähteä tekemään, sillä silloin taittelu tai etenkin kokoaminen voi olla aika haastavaa. Mutta myös kartongin paksuus vaikuttaa taittelun helppouteen. Itse käytin vanhaa tapettia (ei ollut paperitapettia), josta leikkasin 17cm x 17cm kokoisia neliöitä seitsemän kappaletta. Mielestäni tapettia oli mukava taitella ja tapettijämiä löytyy usein isompiakin määriä.


2. Taita kulmat vastakkain ja taita sama taite myös toisinpäin, jotta taitoksesta tulee helposti taittuva molempiin suuntiin. 




3. Avaa taitos ja laita paperi eteesi niin että taitos on pystysuuntaisesti edessäsi. Taita nyt oikea kulma kohti keskitaitosta, niin että paperin reuna menee keskitaitoksen suuntaisesti ja alas tulee terävä kulma. Taita samoin oikea kulma.




4. Avaa taitokset ja toista vastakkaisella puolella . Helpointa on kun käännät työsi 180 astetta pystysuunnassa, niin että alaosa tulee ylös ja yläosa alas ja taitat samoin kuin edellisessä tälle vastakkaiselle puolelle.




5. Taita yläosan liepeet aiemmin tehtyjä taitoksia pitkin kohti keskitaitosta.




6. Käännä työ. 



7. Lähde taittamaan alapuolta sisäänpäin ja yläpuolta ulospäin sekä keskitaitoksen kohdalta työtä puoliksi.





8. Nyt sinulla on yksi sakara valmiina. Tee näitä sakaroita yhteensä seitsemän.

9. Yhdistä sakarat toisiinsa niin, että asetat yhden sakaran lyhyen kärjen toisen sakaran pitkän kärjen sisään.




Nyt tähti on valmis koristamaan kotiasi! Voit laittaa tähtiä roikkumaan myös valonauhaan.





2 kommenttia:

  1. Hyvä kun on selkeät kuvalliset ohjeet :)

    Anna/Kello neljän aamukahvi
    https://neljanaamukahvi.blogspot.com/

    VastaaPoista